Over mij

Over mij

Mijn naam is Wytse Wierda, getrouwd en vader van 3 kinderen. Naast het geven van Yin Yoga lessen ben ik werkzaam als buurtwerker in de Fryske Marren.

Halverwege 2020 kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Ik was het contact met mijn lijf kwijt en was alle grenzen over gegaan. Ik deed toen aantal maanden aan Yin Yoga. Dat was voor mij een manier om mijn lijf weer te gaan voelen en weer te verbinden met mezelf. Ik besloot om bij de BIVAG in Sneek de opleiding tot YIN docent te gaan doen. Dat bleek het begin van een hele mooie reis, een reis van thuiskomen. Na de basisopleiding afgerond te hebben ben ik veel gaan voelen en verbinden met de YIN. In oktober 2020 is vanuit deze reis Yggdrasil Yin Yoga geboren.

Ik ben gegrepen door de YIN en door de Scandinavische mythologie. Yggdrasil is de levensboom en kennisboom, het symbool van de eindeloos vertakte vorm van dat wat is. Tegelijk draagt en verbindt hij de werelden als wereldas. Deze toont tegelijk de weg naar het hogere, de weg die de sjamaan volgt om in het gebied van goden en geesten te komen. Hij reikt van de onderwereld dwars door de mensenwereld naar de wereld van goden en helden.

Ik ben gegrepen door de verhalen, legenden en muziek van ScandinaviĆ«. Yggdrasil is voor mij het symbool dat alles met elkaar verbind. De boom die mijn zijn sterke wortels stevig gegrond staat. Hierdoor kan hij stormen doorstaan en meebuigen indien nodig. 

In mijn lessen zullen de verhalen, legenden en muziek uit dit mooie gebied regelmatig voorbij komen. Ik geef Yin Yoga vanuit mijn passie en gevoel. Ik nodig je van harte uit om eens met mij mee te gaan op reis. Om je te verbinden met jouw lijf en jouw emoties.